Laboratoriotutkimukset

Toimipisteissämme saat myös tarvitsemasi laboratoriopalvelut vaivattomasti.

Suosittelemme laboratoriotutkimusten ottamista hoitavan lääkärin ohjeistusten mukaisesti, mutta meille on mahdollista tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Ajanvarauksen näytteenottoon voit tehdä joko www-sivujemme kautta tai puhelimitse. Huomioithan, että tältä sivulta näet vain osan saatavilla olevista tutkimuksistamme.

Tutkimusten valmistuttua tulokset ovat katsottavissa kansallisen terveysarkiston Omakanta -palvelusta. Voit saada tulokset myös postitse, kun sovit asiasta erikseen näytteenoton yhteydessä. Mikäli tuloksissa ilmenee poikkeavaa, suosittelemme hakeutumista lääkärin vastaanotolle keskustelemaan siitä, mistä poikkeavat tulokset johtuvat ja edellyttävätkö ne mahdollisesti jatkotoimia.

Tutkimuspaketit

Olemme ottaneet käyttöön Kuhmon, Vuokatin sekä Suomussalmen toimipisteissä uusia laboratoriotutkimuspaketteja. Pakettimuodossa tutkimusten hinta jää huomattavasti edullisemmaksi, kuin erikseen otettuna. Uudet tutkimuspakettimme kuuluvat ns. lähetteettömiin laboratoriotutkimuksiin. Kun kokeita otetaan ilman lääkärin lähetettä, ei niistä voida maksaa Kela-korvausta.

Huomioitavaa on, että lähetteettömiin tutkimuspaketteihin ei myöskään sisälly tulosten tulkintaa.

Terveydentilatutkimukset

Kilpirauhastutkimukset

Vatsan ja munuaisten tutkimukset

Lihasten ja nivelten tutkimukset

Sydäntutkimukset

Astma- ja keuhkotutkimukset

Infektiotutkimukset

Sukupuolitautitutkimukset

Näytteenotto- ja käsittelymaksu